Elektrik&Elektronik

Kendin Yap Karavan&Camper Elektrik Şeması 1

Merhaba!

Doğada vakit geçirmeyi sevenlerdenseniz, bu yazı tam size göre. Ben ve eşim de doğa severleriz ve ilk başlarda çadır kampı yapıyorduk. Çadırda elektrik ihtiyacımızı pilli kafa lambaları ve telefon şarj aletleri ile karşılıyorduk. Fakat zamanla daha konforlu bir kamp deneyimi arayışına girdik ve kendimize bir pikap camper inşa ettik.

Camper Elektrik Sistemi:

Camper’ı inşa etmeden önce elektrik sistemi hakkında pek bilgimiz yoktu. Araştırmaya başladığımızda camper elektriğinin ev elektriğinden farklı olduğunu öğrendik. Camper’larda iki tip elektrik sistemi bulunur:

  • DC (Doğru Akım): Bu sistem, aküler tarafından sağlanır ve camper’ın aydınlatma, su pompası ve vantilatör gibi temel sistemlerini çalıştırır.
  • AC (Alternatif Akım)(ev elektriği): Bu sistem, camperınızda daha güçlü elektrikli aletleri çalıştırmanızı sağlar. Buzdolabı , indüksiyon ocağı , saç kurutma makinesi gibi..

Camper Elektrik Sistemi Hakkında Bilgi Edinmek:

Camper elektrik sistemi hakkında bilgi edinirken, akü türleri, şarj cihazları, güneş panelleri ve jeneratörler gibi çeşitli terimlerle karşılaştık. Bu terimlerin ne anlama geldiğini ve camper’ımız için en iyi seçenekleri nasıl seçeceğimizi anlamak biraz zaman aldı.

Camper’ımızın Elektrik Sistemi:

Ancak, araştırmamızın sonunda camper elektrik sistemi hakkında yeterince bilgi edindik ve ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir camper inşa edebildik. Camper’ımızda şu anda lityum demir fosfat (LiFePO4) aküler, bir şarj cihazı, güneş panelleri ve alternatör şarj sistemi var. Bu sistem, konforlu bir kamp deneyimi için ihtiyacımız olan tüm gücü sağlıyor.

Camper Elektriği Hakkında Bilgi Edinmenin Faydaları:

Camper elektriği hakkında bilgi edinmek, camper kampı deneyimimizi çok daha keyifli hale getirdi. Artık doğanın tadını çıkarırken, ev konforundan da ödün vermek zorunda değiliz.

Ucuz ve Güvenli Bir Elektrik Projesi:

Bu video serisi ile doğada olmayı sevenlere ucuz ve güvenli bir elektrik projesi nasıl yapılır anlatmak istiyorum. İlk video genel bilgiler ve şemanın tanıtımını içeriyor.

Tekrar görüşmek dileğiyle!

Hoşçakalın!

Şema indirme linki: https://orbitcamper.com/wp-content/uploads/psciktisi.png

Bir yanıt yazın